سئو موبایل این روز ها به الویت سئوکاران تبدیل شده است و دلیل آن تغییر جهت شدید کاربران در استفاده از گوشی های موبایل هوشمند می باشد و به همین دلیل گوگل تمرکز خود را به جستجوی موبایلی و ارتقا آن معطوف کرده است.

در حال حاضر، بیش از 70٪ از کل وب در اختیار جستجو از طریق موبایل هوشمند است. از نظر سئو، این بدان معنی است که Googlebot نسخه موبایل سایت شما را به جای نسخه دسکتاپ ایندکس می کند. بنابراین، اگر سایت شما سازگار با موبایل نباشد، به احتمال زیاد رتبه های بالا را نخواهد دید.

بنابراین، چگونه می‌توانید وب‌سایت خود را با موبایل سازگار و سئو موبایل انجام را دهید تا هم کاربران و هم خزنده‌های گوگل آن را کاملاً دوست داشته باشند؟ با سئو آپ همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در زمینه سئو موبایل به دست بیاوریم.

سئو موبایل چیست؟

سئو موبایل مخفف بهینه سازی موتور جستجوی موبایل است. در اصل، این فرآیند بهینه سازی وب سایت شما برای کاربرانی است که از تلفن های هوشمند، تبلت ها یا هر دستگاه تلفن همراه دیگری برای دسترسی به سایت شما استفاده می کنند، می باشد.

هدف سئو موبایل ارائه یک تجربه وب سایت استثنایی برای همه کاربران موبایل بدون توجه به اندازه صفحه نمایش، سیستم عامل دستگاه یا سرعت اینترنت موبایل است.

چرا ساخت یک وب سایت سازگار با موبایل بسیار مهم است؟

میلیاردها کاربر روزانه زمانی که نیاز به اطلاع از آخرین اخبار، بررسی برنده مسابقه فوتبال یا خرید آنلاین دارند، گوشی های هوشمند خود را از رایانه های رومیزی ترجیح می دهند.

آیا جستجو از طریق موبایل نسبت به جستجو در دسکتاپ افزایش یافته است؟

طبق گزارش سایت statcounter امروزه بیش از نیمی از جستجوهای وب از دستگاه های تلفن همراه انجام می شود .

سئو موبایل

برای صاحبان وب سایت، این بدان معنی است که بخش بزرگی از بازدیدکنندگان سایت های خود را از دستگاه های تلفن همراه مشاهده می کنند. و اگر سایت سازگار با موبایل نباشد، این بازدیدکنندگان به نتایج جستجو بازخواهند گشت. گوگل رفتار کاربران را به تصویر می کشد و در نهایت ممکن است چنین سایت هایی را پایین بیاورد. احتمال اینکه کاربران برگشتی دوباره از سایت های بد بهینه شده بازدید کنند نیز کم است.

سئو موبایل

همه چیز از سال 2015 شروع شد، زمانی که گوگل به روز رسانی سازگاری با موبایل خود را عرضه کرد .

با به‌روزرسانی موسوم به «Mobilegeddon»، گوگل وب‌سایت‌هایی را که سازگار با موبایل نبودند جریمه کرد. با این حال، این فقط برای جستجوی تلفن همراه اعمال می‌شود، که سهم آن در آن زمان بسیار کمتر از دسک‌تاپ بود.

به طور خلاصه، اکنون فقط نسخه موبایل صفحه وب شما برای اهداف رتبه بندی استفاده می شود.

در اینجا چند تصویر وجود دارد که به شما کمک می کند تا درک بهتری از نحوه عملکرد ایندکس اول موبایل داشته باشید:

سئو موبایل

نتیجه گیری از موارد بالا – ترجیحا گوگل به سایت هایی رتبه بهتری می دهد که به طور کامل برای دستگاه های تلفن همراه بهینه شده اند. زمانی که به‌روزرسانی «تجربه‌ی صفحه» منتشر شد، بار دیگر شاهد اهمیت نسخه موبایل سایت بودیم .

نکته قابل توجه سئو موبایل

آیا نمی دانید که آیا سایت شما در جستجو موبایل قرار دارد؟ یک راه سریع برای بررسی این موضوع با استفاده از کنسول جستجوی Google وجود دارد . کافی است به تنظیمات بروید و بخش About را بررسی کنید. اگر سایت شما به ایندکس موبایل اول تغییر کرده باشد، تلفن هوشمند Googlebot را به عنوان یک خزنده ایندکس خواهید دید.

سئو موبایل

توجه داشته باشید که همه وب‌سایت‌هایی که پس از ۱ ژوئیه ۲۰۱۹ فعال شدند ، در جستجو موبایل اول هستند.

اگر هنوز در بند دسکتاپ هستید، به احتمال زیاد همه چیز به زودی تغییر خواهد کرد، بنابراین بهتر است سایت خود را برای موبایل بهینه سازی کنید بدون اینکه آن را به تعویق بیندازید.

چگونه راه حل مناسب برای سئو موبایل را انتخاب کنیم؟

هنگامی که تصمیم می گیرید در مورد یک برنامه بلندمدت بهینه سازی و سئو موبایل تصمیم بگیرید، Google سه پیکربندی تلفن همراه را ارائه می دهد که می توانید از بین آنها انتخاب کنید.

برای کمک به شما در انتخاب پیکربندی مناسب، هر سه را به اختصار شرح می دهم و مزایا و معایب هر کدام را بیان می کنم.

طراحی تعاملی

طراحی وب ریسپانسیو زیباترین راه حل است و توسط گوگل توصیه می شود.

به طور خلاصه، صفحات وب شما در URL های یکسان برای همه دستگاه ها هستند. HTML نیز ثابت می ماند. تنها چیزی که تغییر می کند CSS است که رندر محتوای شما را بسته به اندازه صفحه و نوع دستگاه تغییر می دهد.

HTML و CSS چیست؟

HTML (زبان نشانه گذاری فرامتن) و CSS (استایل) دو بلوک اصلی سازنده هر صفحه وب هستند.

من مطمئن هستم که قبلاً کد هایی از HTML را به شکل زیر دیده اید:

 قطعاتی از HTML

و CSS به شکل زیر است:

نمونه ای از CSS

به زبان ساده، HTML برای توصیف ساختار صفحه وب شما استفاده می شود.

CSS به مرورگرها می‌گوید که چگونه صفحه شما را شامل رنگ‌ها، طرح‌بندی و فونت‌ها ارائه کنند و همچنین به شما امکان می‌دهد صفحات خود را با اندازه‌های مختلف صفحه نمایش، انواع دستگاه‌ها و سیستم‌عامل‌های مختلف تطبیق دهید.

با طراحی ریسپانسیو، وب سایت شما در هر دستگاهی با حداقل تلاش و زمان صرف شده عالی به نظر می رسد.

نگاهی به نحوه نمایش سایت ما در سه دستگاه مختلف – iPhone، iPad و Desktop بیندازید :

شما به راحتی می توانید نحوه نمایش وب سایت خود را در دستگاه های مختلف نیز بررسی کنید. اگر از Google Chrome استفاده می کنید، در هر نقطه از صفحه خود کلیک راست کرده و Inspect را بزنید . در گوشه سمت چپ بالای صفحه، ابعاد را پیدا کنید و دستگاهی را که می‌خواهید سایت خود را در آن ببینید انتخاب کنید.

نحوه بررسی سایت موبایل در گوگل کروم


از طرف دیگر، می‌توانید از چند ابزار آنلاین رایگان استفاده کنید.

به طور خلاصه، در اینجا مزایا و معایب یک طراحی واکنش گرا وجود دارد.

مزایا و معایب طراحی واکنشگرا

سرویس دهی پویا

یکی دیگر از راه‌های سازگار کردن وب‌سایت‌ها برای موبایل، سرویس دهی پویا است.

با سرویس‌دهی پویا، سرور با HTML (و CSS) متفاوتی در URL یکسان، بسته به اینکه کدام عامل کاربر صفحه را درخواست می‌کند (موبایل، تبلت، یا دسکتاپ) پاسخ می‌دهد.

در اینجا نحوه کار آن آمده است:

مزایا و معایب طراحی واکنشگرا

این روش وقت گیرتر است زیرا باید دو نسخه از یک صفحه وب ایجاد کنید. بعلاوه، باید با جدیدترین گجت‌هایی که عرضه می‌شوند، همراه باشید. اگر این کار را نکنید، نسخه دسکتاپ سایت شما در دستگاه های تلفن همراه جدیدتر بارگیری می شود.

سایت موبایل مجزا

این روی کرد در ایجاد یک وب سایت مناسب برای موبایل جداگانه برای نمایش در دستگاه های تلفن همراه است.

سایت m-dot چگونه کار می کند

کاربران تلفن همراه به یک URL خاص برای تلفن همراه دیگر هدایت می شوند که معمولاً شبیه این است – m.example.com . به عنوان یک قاعده، نسخه موبایل محتوای کمتری نسبت به سایت اصلی دارد که برای مرور تلفن همراه مناسب تر است.

این پیکربندی تلفن همراه در آن زمان محبوب بود، اما امروزه آنقدرها استفاده نمی‌شود و توسط Google توصیه نمی‌شود . اگر این پیکربندی موبایل را انتخاب کنید، احتمالاً با مشکلات جدی در محتوای تکراری مواجه خواهید شد که می تواند به سئو سایت شما آسیب برساند. علاوه بر این، HTML و CSS به ما این امکان را می‌دهند که کارهای ناشناخته‌ای را با وب‌سایت‌های امروزی انجام دهیم، بنابراین طراحی واکنش‌گرا ترجیح داده می‌شود.

آیا به اپلیکیشن نیاز دارید؟

یک اپلیکیشن تلفن همراه جداگانه (برای کاربران iOS و Android) یک گزینه اضافی است که می تواند مکمل وب سایت اصلی شما باشد یا به عنوان یک راه حل مستقل عمل کند. درک این نکته مهم است که هر کسب و کاری به اپلیکیشن نیاز ندارد. اگر وب سایت شما صرفاً اطلاعاتی است، بهتر است از یک طراحی واکنش گرا برای کاربران تلفن همراه استفاده کنید. اما اگر یک سایت فروشگاهی یا خدمات تحویل غذا را اجرا می کنید، یک برنامه می تواند تجربه کاربران شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. اگر پیشینه فنی قوی یا بودجه هنگفتی نداشته باشید، ساختن یک اپلیکیشن یک دردسر جدی است. این یک راه حل پرهزینه است و اغلب می توان آن را با یک سایت واکنش گرا بهینه سازی شده جایگزین کرد. بنابراین، مگر اینکه برند بزرگی باشید، اپلیکیشن چیزی نیست که پول و زمان خود را صرف آن کنید.

به طور خلاصه، گوگل و بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند که در سال 2021 از یک طراحی واکنش گرا برای وب سایت خود استفاده کنید. اما انتخاب همیشه به عهده شما و نیازهای کسب و کار شما است.

چگونه بررسی کنیم که آیا وب سایتمان سازگار با موبایل است یا خیر؟

اول از همه قبل از اینکه وب‌سایت خود را سازگار با موبایل کنید، بررسی کنید که در حال حاضر وضعیت فعلی شما چیست.

مشکلات رایج بررسی سئو موبایل

به Google Search Console بروید و سپس به تب Mobile Usability بروید.

Google Search Console

این ابزار به شما اطلاع می دهد که در صورت داشتن هر گونه مشکل جدی در رابطه با موبایل ، توضیح کوتاهی از آنچه که گوگل معتقد است به قابلیت استفاده از تلفن همراه سایت شما آسیب می رساند را مشاهده خواهید کرد. این شامل مشکلات تجربه کاربر، مشکلات رابط سایت تلفن همراه شما، و تعدادی از عوامل دیگر است که بعداً در این راهنما روی آنها کار خواهید کرد.

اگر حساب Google Search Console ندارید، می‌توانید با استفاده از Google’s Mobile Friendly Test بهینه‌سازی موبایل سایت خود را نیز بررسی کنید .

URL سایت خود را وارد کنید، آنالیز را بزنید و صبر کنید تا ابزار تمام داده ها را جمع آوری کند.

تنها اشکال این است که شما می توانید تنها یک URL را در یک زمان تجزیه و تحلیل کنید. بنابراین اگر نیاز به بررسی کل وب سایت دارید، بهتر است از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید.

یکی از مطالعات ذکر شده در پست وبلاگ گوگل نشان می دهد که کاربران تلفن همراه تمایل دارند هر بار فقط برای 4 تا 8 ثانیه توجه خود را روی صفحه نمایش نگه دارند. اگر بارگذاری صفحه وب شما بیشتر طول بکشد، به معنای واقعی کلمه تعداد زیادی بازدیدکننده را از دست خواهید داد.

معیارهای گوگل برای PageSpeed ​​موبایل

وقتی صحبت از الگوریتم های جستجو و رتبه بندی می شود، به روز رسانی Page Experience و معرفی Core Web Vitals بار دیگر بر اهمیت زمان بارگذاری کوتاه تر برای کاربران تلفن همراه تأکید کرد.

Core Web Vitals چیست؟

Core Web Vitals معیارهایی هستند که سرعت بارگذاری، تعامل و ثبات بصری را در وب سایت شما اندازه گیری می کنند. این سیگنال‌های جدید همراه با سازگاری با موبایل، ایمنی، امنیت و عدم وجود پنجره‌های بازشو، اکنون برای ارزیابی تجربه کلی صفحه و رأی نهایی در تصمیم‌گیری درباره ارزش رتبه‌بندی صفحه استفاده می‌شوند.

معیار گوگل برای سرعت بارگذاری موبایل یک ثانیه است. در حالی که این ممکن است کاملا بلندپروازانه به نظر برسد.

در اینجا مراحل دقیقی وجود دارد که باید برای تضمین زمان بارگذاری کوتاهتر در دستگاه های تلفن همراه انجام دهید:

زمان پاسخگویی سرور خود را بررسی کنید
بیشتر موفقیت در زمان بارگذاری بستگی به سرعت سرور میزبانی وب شما دارد.

اگر پاسخ سرور شما خیلی طول بکشد، یک هشدار مربوطه را در PageSpeed ​​Insights مشاهده خواهید کرد. شما می خواهید با پشتیبانی ارائه دهنده میزبانی وب خود صحبت کنید تا در مورد راه های ممکن برای سرعت بخشیدن به کارها صحبت کنید.

اگر نیاز به افزودن رسانه به صفحات وب خود دارید (فیلم ها، انیمیشن ها و غیره) به جای آن از HTML5 استفاده کنید. نه تنها به شما کمک می‌کند محتوای یکسانی را در همه دستگاه‌ها ارائه دهید، بلکه زمان بارگذاری در تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها را نیز به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

از افزونه های زیاد استفاده نکنید
اگر سایت شما بر روی وردپرس، جوملا یا هر سیستم مدیریت محتوای دیگری ساخته شده است، در مورد افزونه ها بیشتر مراقب باشید. آنها ممکن است سایت شما را کند کنند.

یک تست تقسیم انجام دهید تا ببینید سایت شما با و بدون افزونه چقدر خوب عمل می کند. همچنین می توانید از Query Monitor برای شناسایی افزونه های مشکل دار در سایت وردپرس خود استفاده کنید.

تصاویر خود را بهینه کنید
هر سایتی تعداد زیادی عکس دارد. برای اینکه همه آنها به اندازه کافی سریع بارگیری شوند، مطمئناً باید بهینه شوند.

مطمئن شوید که از فرمت‌های تصویری مناسب مانند AVIF، JPEG 2000، JPEG XR و WebP استفاده می‌کنید. فرمت WEBP از 25 تا 35 درصد سبک تر از PNG و JPEG با کیفیت مشابه است، بنابراین می تواند به یک افزایش دهنده سرعت اصلی برای سایت تلفن همراه شما تبدیل شود.

برای کاهش بیشتر اندازه تصاویر، آنها را از طریق ابزارهای فشرده سازی درست کنید .

راه دیگر برای صرفه جویی در زمان بارگذاری، استفاده از بارگذاری تنبل برای تصاویر در دستگاه های تلفن همراه است. Lazy-loading به شما امکان می دهد تصاویر خارج از دید صفحه را به تعویق بیندازید و آنها را فقط در صورت نیاز بارگذاری کنید.

کش وب را فعال کنید

کش سرعت مرور را افزایش می دهد و تجربه کاربری خوبی را برای بازدیدکنندگان بازگشتی ایجاد می کند. به مرورگرها اجازه دهید تمام قسمت‌های محتوای سایت شما، از جمله متن، تصاویر، HTML، CSS و جاوا اسکریپت را در حافظه پنهان ذخیره کنند.

CDN شبکه ای از سرورهایی است که به یکدیگر متصل شده اند تا محتوای سایت شما را سریعتر ارائه دهند.

به زبان ساده، چندین سرور CDN در سراسر جهان قرار دارند. هنگامی که کاربری از مثلاً نیویورک از سایت شما بازدید می کند، یک شبکه CDN نزدیکترین سرور را پیدا می کند و همه محتوا را از آنجا بارگذاری می کند. مهم نیست که سرور اصلی کجاست.

از تغییر مسیرهای کمتری استفاده کنید

شما نمی توانید بدون یک تغییر مسیر یک سایت بسازید. اما مطمئن شوید که آنها به درستی تنظیم شده اند و مراقب تغییر مسیرهای 404 فقط برای تلفن همراه باشید. قانون کلی در اینجا این است که هرچه تغییر مسیرهای کمتری در دستگاه های تلفن همراه داشته باشید، بهتر است.

از AMP استفاده کنید اما با احتیاط

پروژه AMP (تسریع موبایل صفحه ها) یک پروژه منبع باز تا حد زیادی تحت حمایت و ترویج شده توسط گوگل است.

ممکن است صفحات AMP را در یک SERP دیده باشید.

صفحات AMP قبلاً دارای نماد رعد و برق بودند. اما اخیرا گوگل نماد AMP را برای نتایج جستجوی موبایل حذف کرده است . بنابراین تشخیص تفاوت در حال حاضر واقعاً دشوار است.

مزیت اصلی AMP این است که صفحات شما تقریباً بلافاصله بارگیری می شوند، اما این افزایش سرعت هزینه دارد.

اول، محدودیت های طراحی جدی وجود دارد. شما فقط می توانید از سبک های درون خطی استفاده کنید، CSS به 50 کیلوبایت و جاوا اسکریپت به 150 کیلوبایت محدود شده است.

دوم، زمانی که شخصی به صفحه AMP شما لینک می‌دهد، این بک لینک به جای دامنه شما به دامنه google.com اشاره می‌کند. بنابراین لینک سازی با صفحات AMP کمی پیچیده می شود.

در نهایت، اگر صفحات وب تلفن همراه شما به درستی بهینه شده باشند، می توانید بدون اجرای واقعی AMP به سرعت بارگذاری مشابه AMP برسید.

همانطور که می دانید، این نسخه موبایلی سایت شما است که ایندکس و رتبه بندی می شود. بنابراین اگر قسمت‌هایی از محتوای شما در موبایل مسدود شده باشد، گوگل آن‌ها را نمی‌بیند و ایندکس نمی‌شوند.

مرحله شماره 3. روی UI و UX وب سایت تلفن همراه خود کار کنید تجربه کاربری وب سایت موبایل از جهات مختلف با دسکتاپ متفاوت است.

به عنوان یک قاعده، اندازه صفحه نمایش کوچکتر است و مرور در درجه اول در حالت عمودی انجام می شود. در حالی که طراحی ریسپانسیو بسیاری از این جنبه ها را پوشش می دهد، باید توجه داشته باشید که داشتن یک سایت واکنش گرا همیشه از نظر بهینه سازی رابط کاربری موبایل کافی نیست.

بیایید مراحل اصلی اقدامی را که می‌توانید برای ارتقای تجربه تلفن همراه برای بازدیدکنندگان خود انجام دهید و اطمینان حاصل کنیم که وب‌سایت شما برای موبایل‌پسند است، طی کنیم.

یک بخش ساده اما اغلب نادیده گرفته شده از بهینه سازی موبایل، تگ “Viewport Content” است.

این تگ به مرورگرها می گوید که چگونه ابعاد و مقیاس صفحه وب شما را در دستگاه های مختلف مدیریت کنند.

اگر از یک طراحی واکنش‌گرا استفاده می‌کنید، همیشه بررسی کنید که HTML شما حاوی یک تگ “Viewport Content” باشد که به درستی فرمت شده باشد. این به شما کمک می کند تا از نمایش سایت خود به عنوان دسکتاپ در دستگاه های تلفن همراه جلوگیری کنید.

بهبود خوانایی
وقتی اندازه و رنگ فونت را انتخاب می کنید، همیشه به صفحه نمایش کوچک فکر کنید.

فونت های ساده و واضح را با اندازه حداقل 14 پیکسل اعمال کنید. مطمئن شوید که کنتراست کافی بین متن و پس‌زمینه وجود دارد تا از مشکلات خوانایی در محیط‌های مشکل‌ساز جلوگیری کنید.

همچنین، سعی کنید کاربران تلفن همراه را با بلوک های متنی طولانی در بالای صفحات فرود خود غرق نکنید – به جای آن از پاراگراف های کوتاه استفاده کنید و متنی را که مهم نیست به پایین منتقل کنید.

آیا شک دارید وب سایت شما به راحتی قابل خواندن باشد؟ فقط گوشی هوشمند خود را بردارید و چند دقیقه آن را مرور کنید. آیا برای خواندن بخشی از محتوای خود مجبور به بزرگنمایی شده اید؟ اگر پاسخ منفی است، پس خوانایی وب سایت موبایل شما باید خوب باشد.

همچنین می‌توانید به قابلیت استفاده از موبایل در کنسول جستجوی Google بروید تا بررسی کنید که آیا سایت تلفن همراه شما مشکل خوانایی دارد یا خیر.

در 49 درصد موارد، انگشت شست است که برای تعامل با محتوا استفاده می شود. از این رو، تمام عناصر قابل لمس در وب سایت تلفن همراه شما باید اندازه کافی داشته باشند تا به اندازه یک انگشت شست باشند. این همچنین در مورد فاصله بین پیوندهای قابل کلیک در متن شما صدق می کند.

بسیاری از صاحبان وب‌سایت، پنجره‌های بازشو را راهی اضافی برای جمع‌آوری سرنخ‌های بیشتر، مشترکین ایمیل یا جذب بازدیدکنندگان بیشتر برای ثبت نام در یک رویداد آنلاین می‌دانند. در عین حال، هم کاربران و هم گوگل در اکثر موارد پاپ آپ ها را یک کابوس UX می دانند. و این به ویژه برای دستگاه های تلفن همراه نیز صادق است.

برای جلوگیری از جریمه های گوگل، باید از پاپ آپ ها مسئولانه استفاده کنید و مطمئن شوید که محتوای پس زمینه را به طور کامل مخفی نمی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *